Saturday, October 31, 2020

کفپوش اپوکسی چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

 


اپوکسی چیست؟

اپوکسی یک بسپار ترموست یا گرماسخت است که از دو ماده شیمیایی مختلف تشکیل شده است . این دو ماده را با نام رزین و سخت کننده یا فعال کننده ( هاردنر ) میشناسند.

کفپوش اپوکسی یک انقلاب در صنعت کف است به شرطی که درست انجام شود. کوچکترین خطا در اجرای کفپوش اپوکسی شاید مجبور شوید کل آن کف را که کار کردیم دوباره از جا بکنیم.

به اپوکسی بتن مایع نیز میگویند که وقتی سخت شد ار بتن هم سخت تر میشود . وقتی بتن روی یک مکانی اجرا می شود برای کندن آن فقط از دریل و هیلتی استفاده میشود ، در مورد کفپوش اپوکسی هم همینطور میباشد .

وقتی هاردنر و رزین دور از هم باشند بصورت مایع هستن ، ولی وقتی که به هم میرسند ظرف مدت کوتاهی شروع به ژله ای شدن و خشک شدن میکنند . برای متراژهای بالا مثلا 50 متر نباید یک جا مواد اپوکسی را درست کنیم ، چون فرصت نمیکینم در 15 دقیقه همه آن ها را پهن کنیم  ، بنابراین بهتر است بصورت تکه تکه  درست کنیم و آن را اجرا کنیم و چون پیوندهای قوی بین مولکولی در اپوکسی وجود دارد هیچ درزی بوجود نمی آید و اگر هم درزی وجود داشته باشد بصورت خیلی نازک و مویی میباشد .(کفپوش سه بعدی شگفت انگیز)

پایه های شیمیایی اپوکسی :

1- اپوکسی پلی آمین

2- اپوکسی پلی آمید

اپوکسی پلی آمین: در اپوکسی پلی آمین اجرا با ضخامت بالا مشکلی ندارد مثلا ضخامت بالای 2 میلی متر به بالا و دیر خشک هستن که مدت زمان خشک شدن آن بین 12 الی 24 ساعت میباشد .

اپوکسی پلی آمید : این اپوکسی ها زود خشک هستن و بصورت پوست پیازی زده میشوند یعنی بصورت نازک اجرا میشوند ، بنابراین برای اجرای ضخامت پایین استفاده میشوند .

ترتیب لایه زنی کفپوش اپوکسی به چه صورت میباشد ؟

1- پرایمر

2- لایه میانی

3- لاک یا کفپوش اپوکسی شفاف

هر 3 لایه بالا دو جزئی میباشند و یکی از نکات مهم در اپوکسی مخلوط کردن صحیح رزین اپوکسی و هاردنر میباشد که مشخص شدن نسبت ها بر روی ظروف نوشته شده است . پس از مخلوط کردن صحیح رزین و هاردنر ماده شروع به خشک شدن و سخت شدن میکند .

مزایای کفپوش اپوکسی :

1- کفپوش اپوکسی فقط در مرحله اول که پرایمر نام دارد مقداری بوی تینر میدهد و دیگر در هیچ کدام از مراحل بویی ندارد .

2- کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال است و این آنتی باکتریال بودن به خاطر دو موضوع است ، اول اینکه شاخه های پلیمری که کاملا اشباع هستند و شاخه پلیمری اشباع دیگر اجازه به نفوذ باکتری نمیدهد و دوم اینکه بدون درز اجرا میشود و جای نفوذ و رشد باکتری وجود ندارد .

3- حفاظت از بتن : اگر اپوکسی را 4 میلی متر به بالا کار کنیم مقاومت فشاری آن را به اندازه 110kg/cm  بالا میبریم . یعنی تقریبا یک تن در یک سانتی متر مربع ، یک مقاومت فشاری خوب محسوب میشود .

در بتن هر چقدر سیمان به آن اضافه میکنند عیارش بالا میرود  ، بتن عیار 150 یعنی  150kg  سیمان در یک متر مکعب ، یعنی بتن با عیار 300 از بتن با عیار 150 قوی تر است و همینطور بتن با عیار 400 از بتن با عیار 300 قوی تر میباشد ولی بتن با عیار 500 از بتن با عیار 400 قوی تر نیست چون در اینجا دیگر نمودار برعکس عمل میکند ، هر چقدر سیمان بالا رود دلیلی بر محکم تر شدن نیست و یک حد واندازه ای دارد.بنابراین دیگر نمیتوانیم از بتن این مقاومت را بگیریم ولی با استفاده از اپوکسی میتوانیم بتن را به این مقاومت برسانیم که در صنعت عمران کاربرد بسیار زیادی دارد .

4- کفپوش اپوکسی آنتی اسید است : مواد خورنده و شیمیایی بر روی آن تاثیری ندارد . در کارخانه های مواد غذایی چون سود استفاده میشود دنبال سرامیک های آنتی اسید هستن که قیمت بالایی هم دارند که استفاده از کفپوش های اپوکسی گزینه بسیار مناسبی میباشد .

اینکه میگوییم کفپوش اپوکسی آنتی اسید است ، منظور اسید سولفوریک 96 درصد نیست چون آن اسید آهن را هم ذوب میکند منظور اسیدی است که در حین کار بوجود می آید.

5- عایق رطوبتی:

در کفپوش اپوکسی یک میلیمتر از این مواد عایق هستند اگر بتن اسخر را که زدین شما به اندازه 2 میلی متر استفاده کنید آن عایق خواهد شد .

6- چسبندگی قوی: اپوکسی به همه مواد میچسبد . ممکن است وقتی کفپوش اپوکسی رو اجرا میکنید بعد از مدتی کفپوش از روی کار بلند شود که باید برسی شود که زیر کار مستحکم بوده یا خیر ، اگر زیر کار مستحکم بوده باشه و کفپوش از روی کار بلند شده باشه مشکل از طرف مجری کار میباشد که نتوانسته است آن چسبندگی را ایجاد کند .

ضخامت کفپوش های اپوکسی بر اساس نیازهای پروژه به شرح زیر می باشد:

1- برای بار ترافیکی سبک ضخامت لازم کفپوش اپوکسی 2 میلی متر است که برای منازل مسکونی مناسب می باشد .

2- بار ترافیکی نیمه سنگین به ضخامت 3 میلی متر اجرا می شود که مناسب برای اداره ها ، سالن ها  ، سینماها و پارکینگ های مسکونی می باشد .

3- برای بار ترافیکی سنگین ضخامت 4 میلی متر استفاده میشود که مناسب برای کارخانه جات و پارکینگ های عمومی می باشد .

4- برای بار ترافیکی فوق سنگین ضخامت 5 میلی متر اجرا میشود که مناسب برای شرکت هایی که از لیفتراگ استفاده میکنند یا شرکت هایی که دستگاههای آن ها ضربه میزند و ارتعاش دارند میباشد .

در حین اجرای کفپوش اپوکسی دمای مواد نباید از 15 درجه پایین تر باشد چون پیوند های بین مولکولی آن ضعیف می شود ، خاصیت چسبندگی خودش را یک مقدار از دست می دهد.

دمای خود اپوکسی باید بین 20 تا 40 درجه باشد .

اگر به عنوان مثال دمای محیط 25 درجه باشد قطعا دمای کف پایین تر است که ما به دمای کف هم کار داریم ، اگر دمای کف از 15 درجه پایین تر باشد نباید اپوکسی کار کرد ، میتوانید با هیتر آن را گرم کنید .

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی :

تسطیح سطح :

ساب زدن سطح :  اگر کفپوش بر روی سرامیک میخواهد اجرا شود چون سرامیک لعاب دارد باید این لعاب گرفته شود . اگر بر روی موزاییک قرار بود اجرا شود ، موزاییک لعاب ندارد ولی ممکن است آلودگی داشته باشدکه باید آن آلودگی گرفته شود و همچنین باید سطح آن تمیز شود ودر همه این موارد باید سطح مورد نظر ساب زده شود که در واقع با ساب زدن سطح را زبر میکنیم .

اگر کف محیط مسکونی را خواستیم ساب بزنیم یک عدد مینی فرز میگیریم ، یک عدد سگمنت میخریم وآن را به مینی فرز وصل میکنیم . با سرعت زیاد دوران می کند و ما هم زیاد فشار نمی دهیم به سطح  که آرام به خاک کاشی برسیم . خیلی آرام روی سطح کار میکنیم در حدی که فقط زبر شود ، قبلش هم آب پاشی میکنیم تا گرد و خاک زیادی بلند نشود .

اجرای پرایمر :

بعد از خشک شدن سطح در مرحله بعد یک عدد چسب کاغذی 5 سانتی متری میگیریم  و روی دیوارها به اندازه یک سانتی متر بالاتر از کف چسب میزنیم به این علت که دیوار کثیف نشود .

اگر قرنیز زده شده بود بهتر است تعویض گردد چون ممکن است با کف جدید ما همخوانی نداشته باشد .

ظرف اول را می آوریم و روی آن نوشته شده است پرایمر جزء A  و پرایمر جزء B که به نسبتی که بر روی ظرف نوشته شده A و B  را در ظرف سومی مخلوط میکنیم و شروع میکنیم به میکس کردن آن ها و چه تند هم بزنیم و چه آرام زیاد فرقی نمیکند چون پرایمر پلی امید میباشد و نازک زده میشود و حباب ایجاد نمیکند . وقتی که خوب به هم زدیم پرایمر روی بر روی کف میریزیم ، با یک کاردک ساده شروع میکنیم به پخش کردن پرایمر بر روی سطح . پرایمر چون پلی آمیدی هست زود خشک میشود و بین 3 تا 5 ساعت طول می کشد تا خشک شود . پرایمر را زود پخش میکنیم ، زمان 15 تا 20 دقیقه فرصت داریم پرایمر را پخش کنیم ، هر دفعه میتوانیم 6 کیلوگرم درست کنیم تا فرصت پخش کردن آن بر روی کار را داشته باشیم.

پرایمر اولین لایه عایق رطوبتی است و یک چسب دو طرفه میباشد و یک همخوانی با لایه زیر و لایه ای که قرار است روی آن ایجاد شود بر قرار می کند . بهترین وسیله برا اجرای پرایمر هم کاردک صاف می باشد .

اجرای بتونه اپوکسی :

بتونه اپوکسی به دو صورت در دسترس میباشد . یک مدل بتونه شرکتی و یک مدل بتونه دستی که بتونه اپوکسی هم بصورت دو جزئی میباشد . اجرای بتونه اپوکسی معمولا برای گرفتن درزها انجام میشود .

برای اجرای بتونه اپوکسی هم زیاد زمان نداریم و باید سریع اعمال کنیم . بعد از اجرای بتونه باید فرصت دهیم تا بتونه کامل خشک شود و بعد به سراغ مرحله بعد برویم ، تقریبا 12 ساعت طول می کشد تا بتونه اپوکسی خشک شود .

اجرای کفپوش اپوکسی:

در این مرحله باید جزء A و B  را آرام هم بزنیم تا ایجاد حباب نشود . دقت کنین در هنگام اجرا تمام درب و پنجره ها و دریچه کولر را باید ببندیم تا گرد و خاک بر روی کار ننشیند.سپس با کاردک دندانه دار مواد رو بر روی سطح پخش میکینم.

گروت اپوکسی:

گروت اپوکسی یا تغذیه لایه میانی در محیط های صنعتی که ضخامت بالاتری میخواهند مثلا 5 میلیمتر ، اگر بخواهیم به این ضخامت کفپوش کار کنیم هزینه بسیار سنگینی دارد ، بنابراین در اینجا باید لایه میانی را تغذیه کنیم  که به آن گروت اپوکسی میگویند .

به عنوان مثال میخواهیم برای یک بیمارستان کفپوش اپوکسی به رنگ سبز و به ضخامت 6 میلی متر کار کنیم ، ابتدا سطح مورد نظر را شروع میکنیم به ساب زدن و پس از آن پرایمر و بتونه اپوکسی را اجرا میکنیم و به اندازه 2 میلی متر کفپوش اپوکسی طوسی کار میکنیم. در این هنگام که هنوز خیس هست و خشک نشده سنگدانه یا سیلیس روی آن میپاشیم تا زمانیکه رنگ طوسی را نبینیم، هر چقدر سیلیس ریزتر باشد بهتر است . اجازه میدهیم کامل خشک شود ، حال یک مقدار از سیلیس ها ممکن است نچسبیده باشد، آن ها را جارو میکنیم. حال ضخامت به عنوان مثال رسید یه 3 میلی متر و هنوز تا 6 میلی متر فاصله است . دوباره کفپوش طوسی میریزیم و زمانیکه هنوز خیس هست روی آن سیلیس میریزیم . بعد از خشک شدن دوباره جارو میکشیم ، این قدر این کار را ادامه میدهیم تا به ضخامت مورد نظر برسیم.به اندازه یک میلی متر آخر رنگ مورد نظر کفپوش اپوکسی سبز کار میکنیم . بعذ از پخش رنگ باید حباب گیری انجام شود.

اگر بخواهیم بر روی لایه میانی پوستر یا استیکر کار کنیم چگونه اجرا میشود ؟

ما هر چیزی که بر روی لایه میانی کار کردیم باید از آن محافظت شود که آن لایه محافظ لاک نام دارد .لاک هم دو جزیی و بصورت شفاف میباشد بر روی لایه میانی پوستر یا استیکر مورد نظر خود را نصب میکنید و بر روی آن لایه محافظ یا لاک رو اجرا میکیند. یک لایه شیشه ای شکل تشکیل میشود که زمان خشک شدن آن هم 12 الی 24 ساعت طول میکشد .

زمانیکه لایه میانی را میزنیم ، روی آن پوستر میزنیم و سپس روی پوستر لاک میزنیم. این پوستر بین دو لایه باعث میشود دو لایه کامل به هم نچسبد و این یک ضعف است.باید لاک به لایه زیرین بچسبد ، بنابراین هر جا که لبه می دهد مانند کنار ستون ، کنار دیوار که پوستر باید برش بخورد ، یک سانتی متر بیشتر برش میدهیم تا لاک به لایه میانی برسد و چسبندگی کامل برقرار شود .

پوستر را معمولا با آب به سطح میچسبانند و روی پوستر لاک کار میشود که پس از مدتی حرارت تولید میکند ، همین حرارت میتواند آب زیر پوستر را تبخیر کند ، سپس ممکن است پوستر را سوراخ کند و آب زیر لاک می آید و اصطلاحا لاک را چسم ماهی میکند .بنابراین موقع چسباندن استیکر یا پوستر نباید حتی یک قطره آب باقی بماند . بعد ازنصب پوستر با کاردک ژله ای آب را از ازیر پوستر خارج میکنیم و سپس بعد از آن با سوزن قطره قطره باید آب خارج شود . همچنین میتوان پوستر را هم بدون استفاده از آب چسباند. 

Tuesday, October 27, 2020

بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران

 مازندران، گوهر ایران و یکی از محبوب‌ترین و زیباترین استان‌های کشورمان است. بیشتر افراد وقتی فرصتی برای سفر پیدا می‌کنند، برای مثال تعطیلات دو روزه آخر هفته، مقصدشان را یکی از شهرهای استان مازندران در نظر می‌گیرند و راهی جاده می‌شوند. به‌خصوص تهرانی‌ها که فاصله نسبتا کمی با شهرهایی مثل آمل، چالوس، ساری و تنکابن دارند و هر وقت که دلشان از هیاهوی شهر می‌گیرد و از دود و ترافیک شهری به ستوه می‌آیند، چمدان را می‌بندند و به استان مازندران، نگین سبز ایران، سفر می‌کنند. اما جدای از انتخاب مقصد سفر، یکی از مواردی که اهمیت بسیار زیادی دارد، انتخاب اقامتگاهی مناسب است که روی کیفیت سفر شما تاثیر مستقیمی می‌گذارد. در این مواقع چندین گزینه شامل ویلا، سوئیت، اجاره آپارتمان شخصی، رزرو هتل و… پیش روی مسافران است؛ اما باید بگوییم که تجربه اقامت در بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران با هیچ‌کدام از این‌ها برابری نمی‌کند.

سفر به مازندراندر این مطلب می‌خواهیم تعدادی از بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران که در سایت شب نیز امکان رزرو آن‌ها وجود دارد را به شما معرفی کنیم. با اقامت در این خانه‌های بومگردی برای چند روز هم که شده زندگی در محیطی آرام، باصفا و خوش آب و هوا را تجربه کنید، صبحانه‌های لذیذ محلی بخورید و صبح که پنجره را باز می‌کنید چشم‌انداز جنگل را پیش روی خود داشته باشید.

اقامت در رامسر

اقامتگاه بوم گردی گالش منزل

بر اساس نظر افرادی که قبلا در این خانه بومگردی اقامت داشته‌اند، یکی از بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران اقامتگاه گالش منزل در ۸ کیلومتری ساری و روستای تلو باغ است. این اقامتگاه در منطقه‌ای سرسبز و خوش آب و هوا به سبک عشایری و روستایی ساخته شده و با اقامت در آن تجربه‌ای متفاوت برای شما رقم خواهد خورد. در گالش منزل می‌توانید غذاهای محلی خوشمزه‌ای نوش جان کنید، چای دبش و آتشی بنوشید و از عطر و طعم نان داغ و تازه از تنور درآمده، حسابی لذت ببرید. محوطه داخلی اقامتگاه پارکینگ و ظرفیت برای ۱۵ ماشین دارد. همچنین خیالتان راحت باشد که صاحبان این اقامتگاه به نظافت و تمیزی آن اهمیت زیادی می‌دهند.

اقامتگاه بوم گردی ساری

اقامتگاه بوم گردی کندوج

یکی دیگر از بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران اقامتگاه بومگردی کندوج واقع در تنکابن، روستای چلاسر است. این اقامتگاه ساختمانی دو طبقه است و در باغ مرکبات سرسبز و زیبایی به مساحت ۲ هکتار قرار دارد. روستای چلاسر تا دریا ۷ کیلومتر فاصله دارد و شالیزارها، جنگل‌های مرتفع و مزارع چای تنها بخشی از طبیعت چشم‌نواز این روستا هستند. خلاصه بخواهیم بگوییم طبیعت اطراف اقامتگاه و چشم‌اندازهای آن به قدری زیباست که تا مدت‌ها بعد از سفر هم هنوز در خاطرتان می‌ماند و دلتنگ آن می‌شوید. ضمن این که به گفته مهمانان کندوج، آقا یوسف، صاحب اقامتگاه، میزبانی بسیار مهربان و خوش‌برخورد است و برای این که به شما خوش بگذرد و احساس راحتی کنید، از هیچ کمکی دریغ نمی‌کند.

اقامتگاه بوم گردی تنکابن

اقامتگاه بوم گردی ماه جون

تصور کنید بعد از یک هفته پرمشغله کاری در تراس نشسته‌اید، چای دبش آتشی در دست، به روبه‌رو خیره شده‌اید و تا چشم کار می‌کند همه جا سبز است و صدای پرندگان گوشتان را می‌نوازد. البته که قرار نیست این حال خوش را فقط در خیال داشته باشید، این تجربه ناب و فراموش نشدنی می‌تواند در اقامتگاه بومگردی ماه جون در شهر ساری برایتان رقم بخورد. اقامتگاه ماه جون دارای سه اتاق سنتی و تمیز است. همچنین امکان سرو غذاهای محلی لذیذ و خوشمزه وجود دارد. در ضمن با توجه به امکانات و تمیزی اقامتگاه، قیمت آن نیز بسیار معقول و ارزان است.

جاهای دیدنی ساری

اقامتگاه بوم گردی باغ بهشت

باغ بهشت، آن‌طور که از اسمش پیداست، می‌تواند تداعی‌گر بهشتی روی زمین باشد. با اقامت در اقامتگاه بومگردی باغ بهشت برای چند روز از شلوغی‌های شهر دور شوید و به جای ساختمان‌های بدقواره شهری، به طبیعت و زیبایی‌های بی‌حدوحصر آن چشم بدوزید و چشمان خود را سیراب کنید. این اقامتگاه در روستای جنت رودبار رامسر واقع شده که روستایی بسیار سرسبز و باصفاست. این خانه دو تراس بزرگ با چشم‌انداز زیبا و همچنین آلاچیقی در باغ دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر به باغ بهشت رفتید حتما مرغ ترش و میرزاقاسمی‌های خوشمزه آن را امتحان کنید. در ضمن سوپر مارکت و فروشگاه مخصوص مهمانان در باغ موجود است.

اقامتگاه های بوم گردی مازندران

اقامتگاه بوم گردی ترنگ

اقامتگاه بومگردی ترنگ که یکی دیگر از بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران است، در روستای چالکش شهر تنکابن واقع شده و در منطقه‌ای جنگلی داخل باغی بزرگ قرار دارد. این اقامتگاه دارای یک کلبه چوبی با دو تراس اختصاصی و سه اتاق کاهگلی است. همچنین باغ سرسبز و باصفای آن، آلاچیقی برای استراحت دارد که می‌توانید دور هم آن‌جا بنشینید و در کار نوشیدن چای و خوردن خوراکی‌های خوشمزه محلی، از آب و هوا و طبیعت بسیار زیبای آن منطقه لذت ببرید. بهار و پاییز بهترین زمان برای رفتن به روستای چالکش و اقامت در خانه بومگردی ترنگ است. سرو غذاهای محلی، پارکینگ و سرویس فرنگی از دیگر امکانات این اقامتگاه است.

برای آشنایی با تعدادی دیگر از بهترین اقامتگاه های بوم گردی مازندران و رزرو، به سایت شب مراجعه کنید.